"LOKAL HISOBLASH TARMOQLARIDA MA'LUMOT UZATISH TEZLIGIGA TA'SIR QILUVCHI OMILLARNI TAHLIL QILISH" - Maxmudov.I.A,; Usmonov Islomjon Mirodil o'g'li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada lokal hisoblash tarmoqlarida ma’lumot uzatish tezligiga ta’sir qiluvchi asosiy omillar tahlil qilindi. Tarmoq topologiyasi, kabel turi, uskunalar  sifati,  protokollar  samaradorligi,  trafik  yuklamasi  va  tarmoqdagi kechikishlar  uzatish  tezligiga  qanday  ta’sir  ko‘rsatishi  o‘rganildi.  Shuningdek,  real sharoitlarda tarmoq unumdorligini oshirish imkoniyatlari va optimallashtirish usullari ham ko‘rsatib berilgan.