TIJORAT BANKLARIDA KREDIT PORTFELINI SHAKLLANTIRISH VA BOSHQARISH MEXANIZMLARI - Yuldasheva Umida; Negmurodova Mulkiya (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  bank  kredit  portfeli  holati,  foiz  stavkalari dinamikasi  va  kreditlash  jarayoniga  ta’sir  etuvchi  omillarni  statistik  ma’lumotlar asosida tahlil qilinadi. Shuningdek, milliy valyutadagi kreditlar bo‘yicha yillik foiz stavkalari, jismoniy va yuridik shaxslarga ajratilayotgan kreditlarning tarkibi hamda muddati bo‘yicha farqlari ko‘rib chiqiladi. Qolaversa, Markaziy bankning pul-kredit siyosati va tijorat banklarida risklarni boshqarish tizimining takomillashuvi bo‘yicha amalga  oshirilayotgan  chora-tadbirlar  o‘rganiladi.  Bundan  tashqari,  kredit  portfeli sifatini  oshirish,  uning  barqarorligini  ta’minlash va  iqtisodiy  o‘sish  uchun samarali moliyaviy muhit yaratish ko‘rib chiqiladi.