IQTISODIY O‘SISHNI BARQARORLASHTIRISHDA INVESTITSIYA JALB QILISHNING INSTITUTSIONAL, MAKROIQTISODIY VA INNOVATSION TA’SIRLARI - Yuldasheva Umida; Negmurodova Mulkiya (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: mazkur maqolada iqtisodiy o‘sishni barqarorlashtirish jarayonida investitsiya jalb qilishning institutsional, makroiqtisodiy va innovatsion omillar orqali namoyon  bo‘ladigan  ta’siri  tahlil  qilinadi.  Iqtisodiy  o‘sishning  izchil  davom  etishi, milliy raqobatbardoshlikning kuchayishi va ishlab chiqarish salohiyatining kengayishi investitsiya  oqimlarining  samaradorligi  hamda  kapitalning  to‘g‘ri  boshqarilishiga bevosita bog‘liqligi asoslanadi. Bundan tashqari, maqolada investitsiyalarning nazariy va statistik asoslari keltirib beriladi.