OILA PSIXOLOGIYASI VA OILADAGI HAR BIR SHAXSNING O`Z O`RNI - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi; Turdiyeva Latofat Almardonova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  oila  psixologiyasining  mazmun-mohiyati, oilaviy  tizimning psixologik xususiyatlari,  oila  a’zolarining  ijtimoiy-psixologik  roli hamda  har  bir  shaxsning  oila  barqarorligi  va  psixologik  salomatligiga  qo‘shadigan hissasi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  oila  ichki  munosabatlari,  generatsiyalararo  uzviy aloqa, rollar taqsimoti, konfliktlar psixologiyasi va ularni bartaraf etish mexanizmlari yoritiladi.