OILAVIY ZOʻRAVONLIKNI KAMAYTIRISHDA XOTIN-QIZLARNING PSIXOLOGIK BARQARORLIGINI MUSTAHKAMLASH YOʻLLARI - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi,; Latofat Turdiyeva Almardonova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oilaviy zoʻravonlikning mohiyati, uning xotin-qizlar  psixik  salomatligiga  ta’siri  hamda  zoʻravonlikning  oldini  olishda  psixologik barqarorlikni  mustahkamlashning  samarali  yoʻllari  ilmiy  asosda  yoritilgan. Shuningdek,  stressga  chidamlilik,  emotsional  boshqaruv  ko‘nikmalari,  ijtimoiy qo‘llab-quvvatlash mexanizmlari, psixoprofilaktik treninglar va psixologik xizmatlar samaradorligi  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  psixologiya,  sotsiologiya  hamda  ijtimoiy  ish fanlarining zamonaviy yondashuvlariga asoslanadi.