ЯНГИЛАНГАН КОНСТИТУЦИЯ – ҲУҚУҚИЙ ДАВЛАТ ВА ФУҚАРОЛИК ЖАМИЯТИНИНГ АСОСИЙ ТАМОЙИЛИ - Акрамжонов Иқболжон Акрамжон ўғли, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:  Мазкур  мақолада  Конституциянинг  демократик  давлат қурилишидаги  ўрни,  унинг  ҳуқуқий  пойдевор  сифатидаги  аҳамияти  ҳамда фуқаролар  ҳуқуқ  ва  эркинликларини  таъминлашдаги  роли  таҳлил  этилган. Шунингдек,  янги  таҳрирда  қабул  қилинган  Ўзбекистон  Республикаси Конституциясида  инсон  қадри,  халқ  иродаси  ва  давлатнинг  жавобгарлиги тамойиллари мустаҳкамлангани ҳақида фикр юритилган. Муаллиф томонидан Конституциянинг  давлат  бошқаруви  тизимидаги  функцияси,  демократик принципларнинг  ҳуқуқий  ифодаси  ва  қонун  устуворлиги  ғоясининг  амалий аҳамияти ёритилган.