TARBIYA JARAYONINING MOHIYATI VA MAZMUNI. - Turdaliyeva Zarnigor; Olimjonova Mohidil (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Tarbiya  -  bu  jamiyat  rivojlanishining  asosiy  omillaridan  biri  bo'lib,  shaxs shakllanishida hal qiluvchi ahamiyatga ega. Zamonaviy ta'lim tizimida tarbiya jarayoni shaxsning har tomonlama rivojlanishini ta'minlaydigan murakkab pedagogik hodisa sifatida  qaraladi.  Tarbiya  jarayonining  mohiyati  va  mazmunini  to'g'ri  tushunish pedagoglar, psixologlar va ta'lim tizimidagi barcha ishtirokchilar uchun zarurdir.