YAXLIT PEDAGOGIK JARAYON.DIDAKTIKA-PEDAGOGIK TAʼLIM NAZARIYASI.OʻQITISH JARAYONI YAXLIT TIZIM SIFATIDA - Akramjonova Diyora Azizbek qizi,; Kengasheva Ruxshona Sobirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA:Yaxlit  pedagogik  jarayon  o‘qituvchi  va  o‘quvchi faoliyatining  uzviy  bog‘langan  tizimidir.  Didaktika  esa  ta’lim  jarayonining qonuniyatlari,  tamoyillari  va  metodlarini  o‘rganuvchi  pedagogika  bo‘limi  bo‘lib, o‘qitish mazmuni, shakli va usullarini ilmiy asoslaydi. O‘qitish jarayoni yaxlit tizim sifatida maqsad, mazmun, metod, vosita va natijaning o‘zaro bog‘liqligiga tayangan holda ta’lim samaradorligini oshirishga xizmat qiladi.