OBYEKTGA YO‘NALTIRILGAN DASTURLASHDA POLIMORFIZM MISOLLARINI ISHLAB CHIQISH: BIRD, DOG VA CAT SINFLARI ASOSIDA. - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o‘g‘li,; Ma’murova Mashhuraxon Rahmatjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  obyektga  yo‘naltirilgan  dasturlash  (OOP) tamoyillaridan  biri  -  polimorfizm  nazariy  jihatdan  tahlil  qilinadi  va  uni  dasturiy modellashtirish  bo‘yicha  amaliy  natija  keltiriladi.  Maqola  polimorfizmning  rasmiy ta’rifini,  turlarini,  dizayn  printsiplaridagi  o‘rni  va  afzallik  hamda  cheklovlarini o‘rganadi.  Amaliy  qismda  Animal  ota  sinfi  va  undan  meros  olgan  Bird,  Dog,  Cat sinflari misolida runtime polimorfizmi metod overriding to‘liq ishlab chiqiladi, UML tasviri matn shaklida, kod namunasi, test va tahlil beriladi.