KERAS PLATFORMASIDA CHUQUR O‘RGANISH ASOSIDA TASVIR KLASSIFIKATSIYASI ALGORITMLARI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Ma’murova Mashhuraxon Rahmatjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tasvirlarni chuqur o‘rganish asosida klassifikatsiya qilishning  nazariy  va  amaliy  jihatlarini  keng  qamrovda  o‘rganadi.  Maqolada shuningdek,  data  augmentation,  transfer  learning  va  learning  rate  scheduling  kabi samaradorlikni oshirish texnikalari tahlil qilinadi. Amaliy qismda MNIST ma’lumotlar to‘plamidagi  raqamlarni  CNN  orqali  tasniflash  algoritmi  ishlab  chiqilib,  natijalar baholanadi.