IX–XII ASRLARDA MAMLAKATIMIZ HUDUDIDA RO‘Y BERGAN MADANIY UYG‘ONISH VA BUYUK ALLOMALARNING JAHON SIVILIZATSIYASIGA QO‘SHGAN HISASI - Islomova Mahbubaxon Zafarjonovna,; Kobulova U.S, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  IX–XII  asrlarda  O‘zbekiston  hududida  yuz bergan madaniy uyg‘onish davri, uning ijtimoiy, ilmiy va madaniy taraqqiyotdagi o‘rni yoritiladi. Ayniqsa, bu davrda yetishib chiqqan buyuk allomalar — Imom al-Buxoriy, Al-Farg‘oniy,  Al-Xorazmiy,  Abu  Rayhon  Beruniy,  Abu  Ali  ibn  Sino  kabi mutafakkirlarning jahon ilm-fani va sivilizatsiyasiga qo‘shgan hissalari tahlil qilinadi.