XITOY TILIDAN O’ZBEK TILIGA TARJIMA QILISHDAGI XATO VA KAMCHILIKLAR. - ABDULLAYEVA KAMOLA AKMAL QIZI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada xitoy tilidan o’zbek tiliga tarjima qilish jarayonida uchraydigan  xato  va  kamchiliklar  tahlil  qilinadi.Tadqiqot  davomida  qiyosiy tahlil,xatolarni  tasniflash  va  misollar  tahlilidan  foydalanildi.Natijalar  shuni ko’rsatdiki,tarjimalarda  asosan  leksik,grammatik  hamda  uslubiy  xatolar uchraydi.Mazkur  xatolarning  kelib  chiqish  sabablari,tillardagi  o’zaro  farqlar  va tarjimalarni tahrir qilish amaliyotini kuchaytirish zarurligini ta'kidlaydi.