MAKTABGACHA, UMUMIY O‘RTA VA PROFESSIONAL TA’LIMNING HOLATI, MUAMMOLARI VA RIVOJLANISH YO‘LLARI - Alimova Diyora Alimjon qizi,; Mahliyo To‘lanova Murodali qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  ta’lim  tizimining  uch  asosiy bo‘g‘ini  —  maktabgacha  ta’lim,  umumiy  o‘rta  ta’lim  va  professional  ta’limning hozirgi  holati,  asosiy  muammolari  hamda  istiqboldagi  rivojlanish  yo‘llari  ilmiy-pedagogik  nuqtayi  nazardan  tahlil  qilinadi.  Maktabgacha  ta’limda  bolalarning  erta rivojlanishiga  oid  omillar,  umumiy  o‘rta  ta’limda  sifat,  mazmun  va  metodikadagi kamchiliklar,  professional  ta’limda  esa  mehnat  bozori  ehtiyojlari  bilan  uyg‘unlik masalalari  ko‘rib  chiqiladi.  Shuningdek,  har  bir  ta’lim  bo‘g‘ini  bo‘yicha  samarali takliflar va innovatsion yondashuvlarga asoslangan rivojlantirish mexanizmlari ishlab chiqilgan.