ALISHER NAVOIYNING «MAHBUB-UL QULUB» ASARIDA ODOB- AXLOQ, OILAVIY HAYOTDAGI TURLI HODISALAR VA VAZIYATLARDAN CHIQISHGA IMKON BERUVCHI YAXSHI FAZILATLAR - Utayev G’ayrat G’aybulayevich,; Baxtiyorova Muslima Baxrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqola Alisher Navoiyning «Mahbub-ul Qulub» asarida odob-axloq  va  oilaviy  hayotdagi  turli  vaziyatlarda  to‘g‘ri  qaror  qabul  qilishni ta’minlovchi  yaxshi  fazilatlarni  chuqur  tahlil  qiladi.  Asarda  insoniy  munosabatlar, oilaviy  mas’uliyat,  hurmat,  mehr-oqibat,  sabr-toqat  kabi  axloqiy  qadriyatlarning ifodalanishi,  shuningdek,  ularning  jamiyat  va  oilaviy  hayotga  tatbiqi  o‘rganiladi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, Navoiyning falsafiy va axloqiy qarashlari nafaqat shaxsiy rivojlanishga,  balki  oilaviy  barqarorlik  va  ijtimoiy  muvozanatni  saqlashga  xizmat qiladi.  Maqolada  shuningdek,  asardagi  tarbiyaviy  va  ma’naviy  elementlarning zamonaviy hayotdagi ahamiyati ham tahlil qilinadi.