GLOBAL EKOLOGIK INQIROZNING FALSAFIY ILDIJLARI VA YECHIM KONSEPSIYALARI - Utayev G’ayrat G’aybulayevich,; Sattarova Odina Ilhom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqola  global  ekologik  inqirozning  falsafiy  ildizlarini, uning ijtimoiy, iqtisodiy va madaniy kontekstlarini chuqur tahlil qiladi. Tadqiqot inson va tabiiy muhit o‘rtasidagi murakkab munosabatlarni, ekologik ongning shakllanishi va  barqaror  rivojlanish  tamoyillarini  o‘rganadi.  Asarda  ekologik  muammolarga qarshi falsafiy yondashuvlar, axloqiy va ijtimoiy javobgarlik, shuningdek, innovatsion yechim  konsepsiyalari  batafsil  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  ekologik  ongni rivojlantirish,  tabiiy  resurslardan  oqilona  foydalanish  va  atrof-muhitni  muhofaza qilishga yo‘naltirilgan ilmiy asoslarni taqdim etadi. Shu bilan birga, maqola global ekologik inqirozning insoniyat va jamiyat hayotiga ta’sirini ham o‘rganadi va yechim strategiyalarini amaliy jihatdan muhokama qiladi.