“KOMMUNIKATSIYA SERVIS TARMOQLARI YORDAMIDA ICHKI KASALLIKLAR RISKINI BAHOLASH VA PROFILAKTIKA STRATEGIYALARINI OPTIMALLASHTIRISH” - Mahmudov Isroil Abdullayevich,; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li,; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya .Ushbu maqolada ichki kasalliklarning rivojlanish xavfini baholash va  profilaktika  strategiyalarini  optimallashtirishda  raqamli  kommunikatsiya  servis tarmoqlarining  roli  tahlil  qilinadi.  Zamonaviy  telemeditsina  platformalari,  mobil ilovalar va onlayn monitoring tizimlari bemorlar va shifokorlar o‘rtasida real vaqtli ma’lumot  almashuvini  ta’minlaydi,  bu  esa  risk  omillarini  aniqlash  va  shaxsiy profilaktik choralarni qo‘llash imkonini oshiradi. Integratsiyalashgan kommunikatsiya servislari  yordamida  ichki  kasalliklarni  erta  aniqlash  va  individual  profilaktika samaradorligini sezilarli darajada yaxshilash mumkinligini ko‘rsatadi.