“ICHKI KASALLIKLARNING SPEKTRAL DIAGNOSTIKASI UCHUN YUQORI TARMOQLI KENGLIKKA EGA OPTIK-KANAL KODLASH PROTOKOLLARINI ISHLAB CHIQISH” - Xalilov Muhammadmuso Muhammadyunusovich; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola ichki kasalliklarning spektral diagnostikasi uchun yuqori  tarmoqli  kenglikka  ega  bo‘lgan  optik-kanal  kodlash  protokollarini  ishlab chiqish masalasiga bag‘ishlanadi. Tadqiqotda tibbiy tasvirlar, laborator biomarkerlar va  spektral  ma’lumotlarning  real  vaqt  rejimida  uzatilishi  uchun  optik  tolali  aloqa tizimlarining  o‘tkazuvchanligi,  kechikish  darajasi  va  signal-barqarorligi  baholandi. Taklif  etilgan  kodlash  protokoli  ma’lumotlar  siqilishi,  xatolarni  tuzatish,  spektral selektiv  modulyatsiya  va  shifrlash  mexanizmlarini  integratsiyalab,  diagnostik ma’lumotlarning  aniqligi  va  xavfsizligini  oshirdi.  Optik  tarmoqlarni  klinik telemeditsina  platformalariga  moslashtirish  ichki  kasalliklarni  erta  aniqlash imkoniyatini sezilarli kengaytirishini ko‘rsatadi.