“ENDOKRIN BIOMARKERLARNI MASOFAVIY MONITORING QILISHDA RADIOALOQA KANALLARINING ISHONCHLILIGI” - Dalibekov Lochinbek Rustambekovich,; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li,; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqola  endokrin  biomarkerlarni  masofaviy  monitoring qilishda radioaloqa tizimlarining ishonchliligi masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda glukoza,  insulin  va  tiroid  gormonlarini  o‘lchaydigan  IoT  sensorlar  orqali  olingan ma’lumotlar  tahlil  qilindi.  Radioaloqa  kanallaridagi  kechikish,  paket  yo‘qotilishi, shovqin va interferensiya darajalari baholandi. Standart uzatish protokollari real vaqtli monitoringda  diagnostik  aniqlikni  pasaytiradi.  Taklif  etilgan  optimizatsiya strategiyalari tarmoq o‘tkazuvchanligini oshirib, ma’lumotlar uzatilishini tezlashtiradi, paket  yo‘qotilishini  kamaytiradi  va  teleendokrinologiyada  ishonchli  monitoringni ta’minlaydi.  Ushbu  yondashuv  klinik  qaror  qabul  qilishni  tezlashtirish  va  bemor xavfsizligini oshirishga xizmat qiladi.