“ICHKI KASALLIKLAR VA ENDOKRINOLOGIYADA INNOVATSION DAVOLASH SAMARADORLIGINI TIBBIY TASVIR OBYEKTLARINI TANISH ALGORITMLARI YORDAMIDA OSHIRISH” - Dalibekov Lochinbek Rustambekovich; Raxmatxonov Boboxo’ja Shukurulloxon o’g’li; Maqsudov Shoyatbek Abdusalom o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqola ichki kasalliklar va endokrinologiyada innovatsion davolash samaradorligini oshirishda tibbiy tasvir obyektlarini tanish algoritmlarining rolini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqotda  MRI,  ultratovush  va  giperspektral tasvirlardan foydalanib, kasalliklarni aniqlash va davolash jarayonini real vaqt rejimida kuzatish imkoniyatlari tahlil qilindi. Tasvir obyektlarini avtomatik tanish algoritmlari yordamida diagnostik aniqlik oshdi, segmentatsiya jarayoni tezlashdi va klinik qaror qabul  qilish  jarayoni  optimallashtirildi.Integratsiyalashgan  yondashuv  innovatsion davolash samaradorligini oshirish va bemor monitoringini yaxshilash imkonini beradi.