TEKISLIK VA TO‘G‘RI CHIZIQ SISTEMALARI UCHUN YANGI “PARALLEL PROYEKSIYA TEOREMASI” - Abdumajidova Musharrafxon Dilshodbek qizi,; Maxmudova Dilnoza Xaytmirzayevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqolada  fazoda  berilgan  tekislik  va  to‘g‘ri  chiziqlar sistemasi uchun parallel proyeksiya munosabatlari tadqiq etiladi. Normallashtirilgan vektor  yondashuvi  asosida  parallel  proyeksiya  operatorining  invarianti  sifatida namoyon bo‘ladigan yangi teorema isbotlanadi. Teorema to‘g‘ri chiziqning tekislikka proyeksiyasi  aynan  o‘sha  chiziqning  yo‘nalishini  saqlab  qolishini  ko‘rsatadi  va  bu natija  tekisliklar  oilasi  uchun  umumlashtiriladi.  Nazariy  natijalar  fazoviy modellashtirish,  3D  grafikasi  va  mexanik  tizimlar  geometriyasida  qo‘llanilishi mumkin.