VOYAGA YETMAGAN SHAXSNING PSIXOLOGIK RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI - Obloqulova Shohista Xaydar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya;  Ushbu  maqola  —  voyaga  yetmagan  shaxsning  psixologik rivojlanish xususiyatlarini, ularning kognitiv, emotsional-irodaviy va ijtimoiy-shaxsiy sohalardagi  dinamikasini,  shuningdek,  ushbu  davrda  yuzaga  keladigan  asosiy psixologik ziddiyatlar va risk omillarini ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilishdan iborat. Bu xususiyatlarni chuqur o'rganish — ta'lim, tarbiya jarayonlarini optimallashtirish va ularni  ijtimoiy  hayotga  to'laqonli  tayyorlash uchun  muhim  metodologik  asos  bo'lib xizmat qiladi.