KASBIY FAOLIYATDA YUZAGA KELADIGAN PSIXOLOGIK MUAMMOLAR - Naxalboyev Mehriddin Ergash o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya;  Ushbu  maqola  kasbiy  faoliyatda  yuzaga  keladigan  psixologik muammolarning (stress, emotsional so‘nish, rivojlanish inqirozlari) nazariy asoslarini tahlil  qiladi.  Hans  Selye,  Christina  Maslach,  V.  Frankl  va  E.  F.  Zeer  kabi  taniqli olimlarning kontseptsiyalari  ko‘rib chiqilgan. Maqolada ushbu muammolarni bartaraf etish uchun ish yuki-resurs muvozanatini ta’minlash, kasbiy ma’noni kuchaytirish va inqirozlarga tayyorlikni shakllantirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar keltiriladi. Tadqiqot kasb psixologiyasining nazariy bilimlarini amaliyotga tatbiq etishga xizmat qiladi.