QURILISH MAYDONLARIDA GEODEZIK BELGILARNI MUSTAHKAMLASH USULLARI - Qilichev Zaynobiddin Mirzayevich; Mirzayev Jonibek Oltiyevich; Hamdamova Dildora Murodulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  qurilish  maydonlarida  geodezik  belgilarni mustahkamlash usullari va ularning aniqlikka ta’siri tahlil qilingan. Geodezik belgilar qurilish  jarayonida  koordinatalar  tizimini  barqaror  saqlash  va  deformatsiyalarni kuzatishda muhim ahamiyat kasb etadi. Tadqiqotda turli xil belgilar konstruksiyalari, ularni joylashtirish va muhofaza qilish usullari ko‘rib chiqilgan. Natijada belgilarni mustahkamlashda  zamonaviy  materiallar  va  texnologiyalar  qo‘llanilishi samaradorlikni oshirishini ko‘rsatadi.