TEMIR YO‘L POYDEVORI VA YO‘L USTI INSHOOTLARINI NAZORAT O‘LCHOVLARI. - Nurullayeva Sayyora Uktamovna; Mirzayev Jonibek Oltiyevich; Muxammadiyev Sanjar Baxtiyor o‘g‘li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ishda  temir  yo‘l  poydevori  hamda  yo‘l  usti inshootlarining  barqarorligi  va  aniqligini  ta’minlash  maqsadida  olib  boriladigan geodezik  nazorat  o‘lchovlari  haqida  so‘z  yuritiladi.  Unda  cho‘kish,  siljish  va deformatsiyalarni aniqlashda qo‘llaniladigan zamonaviy geodezik asboblar – niveller, total  stansiya  va  GNSS  tizimlarining  ahamiyati  yoritilgan.  Shuningdek,  muntazam kuzatuvlar asosida inshootlarning texnik holatini baholash, xavfsizlikni ta’minlash va ekspluatatsiya jarayonida yuzaga keladigan o‘zgarishlarni oldindan aniqlash usullari tahlil qilinadi.