EMOTSIONAL REGULYATSIYA MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR MISOLIDA PSIXOLOGIK TAHLIL - Shukurova Muqaddas Nuritdin qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  maktab  yoshidagi  bolalarda  emotsional regulyatsiya  jarayonining  xususiyatlari  yoritilgan.  O‘zbekiston,  Rossiya  va  AQSh psixologlari tomonidan olib borilgan ilmiy tadqiqotlar tahlil qilingan. Shuningdek, 60 nafar  o‘quvchi  ishtirokidagi  kichik  tadqiqot  natijalari  keltirilgan.  Olingan  natijalar emotsional regulyatsiya darajasi o‘quvchilarning ijtimoiy moslashuvi, xulq-atvori va o‘qish samaradorligi bilan bevosita bog‘liqligini ko‘rsatdi.