BOSHLANG'ICH SINF ONA TILI DARSLARIDA NUTQ TOVUSHLARI VA UNING TURLARI (UNLI VA UNDOSH TOVUSHLAR ASOSIDA) - Jumayev Elmurod,; Xoliqova Munavvara O'tkir qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Boshlang‘ich sinf ona tili darslarida nutq tovushlari va uning turlari (unli  va  undosh  tovushlar  asosida)  juda  muhim  mavzulardan  biridir.  Chunki  bola maktabga  ilk  qadam  qo‘ygan  paytdan  boshlang‘ich  savodxonlikka  o‘rganadi  va  bu bosqichda tovushlarni  to‘g‘ri  talaffuz  qilish, ularni  ajrata olish, unli hamda  undosh tovushlarni anglay bilish ona tilini puxta o‘zlashtirish uchun poydevor bo‘lib xizmat qiladi.  Ona  tili  darslarini  o‘qitishda  tovush, harf  va ularning o‘zaro  farqlari haqida to‘g‘ri  tushuncha  berish,  shuningdek  tovushlar  turini  to‘g‘ri  belgilash  orqali o‘quvchilarning nutqini to‘g‘ri shakllantirish mumkin.