IKKI ESHIK ORASI” ROMANI ASOSIDA AYOLLAR VA JAMIYATDAGI O‘RNI - Ibrohimova Dilshoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada O‘tkir Hoshimovning “Ikki eshik orasi” romanidagi ayollar obrazlari  tahlil  qilinadi.  Asarda  Robiya,  Qora  amma  va  Rano  obrazlari  orqali ayollarning jamiyatdagi o‘rni, ularning sabr-bardoshi, mehr-shafqati va ma’naviy roli o‘rganiladi. Maqola ayollarning urush va sinov davrlarida jamiyat ruhini saqlashdagi ahamiyatini ochib beradi.