O‘ZBEKISTONDA AMALGA OSHIRILAYOTGAN IQTISODIY ISLOHATLAR - Olimova Begoyim,; Xudoyberdiyeva Marjona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Oʻzbekistonda amalga oshirilayotgan iqtisodiy islohotlarning mazmuni, maqsadi, ustuvor yo‘nalishlari hamda ularning mamlakatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri tahlil qilingan. Mustaqillik yillarida boshlangan bozor  iqtisodiyotiga  o‘tish  jarayoni  izchil  davom  ettirilib,  so‘nggi  yillarda  yangi bosqichga  ko‘tarildi.  Xususan,  iqtisodiyotni  liberallashtirish,  tadbirkorlikni  qo‘llab-quvvatlash,  investitsiya  muhitini  yaxshilash,  davlat  ulushini  qisqartirish,  yer-soliq siyosatini takomillashtirish, raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish, bank-moliya tizimini isloh qilish kabi yo‘nalishlar alohida e’tibor markazida turibdi. Ushbu  maqola  O‘zbekiston  iqtisodiyoti  bo‘yicha  ilmiy  izlanishlar,  amaliy siyosat va strategik rejalashtirish jarayonlari uchun qo‘llanma bo‘la oladi.