TABIIY TOLALARNI YETISHTIRISH SAQLASH VA DASTLABKI ISHLOV BERISHNING DOLZARB MUAMMOLARI VA INNAVATSION YECHIMLARI - Yashiboyeva Madina,; Shumkarova Shamsiya,; Qarshiyeva Baxtigul, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqola tabiiy tolalarni yetishtirish, saqlash va dastlabki ishlov berish jarayonlarida yuzaga kelayotgan dolzarb muammolarni tizimli tarzda tahlil  qiladi  hamda  ushbu  jarayonlarda  innovatsion  texnologiyalar  va  yechimlarni ko‘rib chiqadi. Maqolada saqlashdagi asosiy muammolar, jumladan namlik, chirish va  mikrobiologik  zararlar,  shuningdek  infratuzilma  va  logistika  bilan  bog‘liq cheklovlar  tahlil  qilingan.  Dastlabki  ishlov  berish  bosqichlari,  jumladan  retting, ginning va boshqa mexanik yoki kimyoviy usullar natijasida tolalarning sifatiga ta’sir ko‘rsatadigan omillar ham ko‘rib chiqilgan.