ABSTRAKT SINFLAR VA ABC MODULI BILAN ISHLASH - Yusupov Mirsaid Abdulaziz o’g’li,; Muhammadshokirova Dinora Ma'rufjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Python dasturlash tilida abstrakt sinflar va ABC (Abstract  Base  Classes)  moduli  bilan  bog'liq  ob'ektga  yo'naltirilgan  dasturlashning fundamental konseptsiyalari o'rganiladi. Dasturiy ta'minot loyihalash printsipi sifatida abstraksiyaning nazariy asoslari, abstrakt bazaviy sinflarni amalga oshirishning amaliy jihatlari va ularning ishonchli va kengaytiriladigan ilova arxitekturalarini yaratishdagi roli  tadqiq  etiladi.  Abstrakt  metodlar  va  xossalar  orqali  dasturlash  shartnomalarini ta'minlash  mexanizmlariga,  shuningdek  ABC  modulining  zamonaviy  loyihalash naqshlari bilan integratsiyasiga alohida e'tibor qaratiladi. Maqolada polimorfizm va inkapsulyatsiyani  amalga  oshirishning  turli  yondashuvlariga  qiyosiy  tahlil  beriladi, ABC modulidan haqiqiy loyihalarda foydalanishning amaliy namunalari ko'rsatiladi. Keng ko'lamli dasturiy ta'minot tizimlarini ishlab chiqish kontekstida abstrakt sinflarni qo'llash bo'yicha tavsiyalar taqdim etiladi va keng tarqalgan antipаtternlar muhokama qilinadi.