PYTORCH FREYMVORKI: O'RNATISH VA ASOSIY FUNKSIYALAR - Tojimamatov Isroil Nurmamatovich; Muhammadshokirova Dinora Ma'rufjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu  maqolada  PyTorch  freymvorkining  texnik  va  nazariy  asoslari,  uning arxitekturasi,  o‘rnatish  jarayoni,  muhitni  sozlash  bosqichlari  hamda  tensorlar, autograd tizimi, neyron tarmoqlar moduli, optimizatorlar va ma’lumotlar bilan ishlash mexanizmlari chuqur tahlil qilinadi. PyTorchning GPU bilan integratsiyasi, hisoblash grafigi,  modullilik  konsepsiyasi,  yuqori  samaradorlikdagi  parallel  hisoblash imkoniyatlari,  amaliy  misollar,  kod  fragmentlari,  ilmiy  tadqiqotlarda  qo‘llanilishi, kompyuter  ko‘rish,  tabiiy  tilni  qayta  ishlash,  vaqt  qatorlari  tahlili  va  generativ modellar yaratishdagi afzalliklari har tomonlama yoritiladi. Maqola chuqur o‘rganish sohasiga oid ilmiy-texnik yondashuvlar va PyTorch freymvorkining zamonaviy sun’iy intellekt ekotizimidagi o‘rnini ko‘rsatishga qaratilgan.