YETUKLIK DAVRI - Tursunaliyeva Mohinur Zoirjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada inson ontogenezi jarayonida yetuklik davrining psixologik,  jismoniy  va  ijtimoiy  rivojlanishdagi  o‘rni  va  ahamiyati  batafsil  tahlil qilinadi. Yetuklik davri inson hayotining eng faol, mas’uliyatli va murakkab bosqichi bo‘lib,  uning  20  dan  60  yoshgacha  bo‘lgan  yillari  mehnat  samaradorligi,  kasbiy ko‘nikmalar va ijtimoiy faollik bilan ajralib turadi. Maqolada ushbu davrning ruhiy barqarorlik,  ijtimoiy  moslashuv  va  jismoniy  imkoniyatlar  nuqtai  nazaridan xususiyatlari, shuningdek, psixologik inqirozlar va ijtimoiy bosimlarning ta’siri ko‘rib chiqiladi.  Yetuklik  davrini  ilmiy  asosda  chuqur  o‘rganishning  shaxs  va  jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ta’kidlanadi.