PYTHONDA FAYLLAR BILAN ISHLASH: FILEMANAGER SINFI (O'QISH,YOZISH, LOG) - Tursunaliyeva Mohinur Zoirjon qizi; Yusupov Mirsaid (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Python  dasturlash  tilida  fayllar  bilan  ishlash jarayonini  soddalashtirish  uchun  FileManager  sinfi  yaratildi.  Sinf  fayllarni  o‘qish, yozish va yuzaga keladigan xatolarni loglash imkonini beradi. Log yozish dastur ish faoliyatini  nazorat  qilish  va  muammolarni  aniqlashni  osonlashtiradi.  FileManager kodni qayta foydalanishni va dastur xavfsizligini oshirishni ta’minlaydi. Bu sinf katta loyihalarda fayllarni boshqarishni samarali qiladi.