BOBORAHIM MASHRABNING IJODIY MEROSI - Xatamaliyeva Moxigulxon Ravshanbek qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  Boborahim  Mashrabning  hayotiga  oid ma’lumotlar tahlil qilinadi. XVII asr o‘zbek mumtoz adabiyotining zabardast ijodkori Mashrab qalandarlik tariqatining ham yirik vakillaridan biridir. Boborahim Mashrab –  aziz avliyo sifatida xalqimiz tomonidan e’zozlanadigan buyuk tarixiy shaxs.  Maqolada  Mashrabning  adabiy  merosi,  uning  lirik  she’rlari  hamda  bu she’rlarning  mavzulari  haqida  batafsil  ma’lumotlar  taqdim  etiladi.  Shuningdek, maqola Mashrab haqida ma’lumot beruvchi manbalarni ko‘rib chiqadi.