O‘ZBEK ADABIYOTI TANQIDIDA REALIZMNING RIVOJLANISHI VA UNING ZAMONAVIY ADABIYOTDAGI O‘RNI - Kdirboyeva Sevinch Davlatbay qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  o‘zbek  adabiyoti  tanqidida  realizm  janrining rivojlanishi, uning tarixiy shakllanishi va zamonaviy adabiyotdagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada realizmning asosiy xususiyatlari, XIX asr oxiri va XX asr boshidagi o‘zbek adabiyotidagi  namunalari  hamda  zamonaviy  yozuvchilardagi  davomiyligi  ko‘rsatib o‘tilgan.  Shuningdek,  maqolada  realizmning  shaxs  va  jamiyat  ziddiyatlarini yoritishdagi  ahamiyati  hamda  o‘quvchi  bilan  hissiy  bog‘lanish  imkoniyatlari muhokama qilinadi.