"SABO VA SAMANDAR" ASARIDAGI OBRAZLAR TAVSIFI. - Ismoilova Muhayyo, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Kirish Adabiyotda  obrazlar  tizimi  asarning  badiiy  qiymatini  belgilovchi  eng  muhim unsurlardan biridir. Obrazlar orqali muallif o‘z g‘oyasi, ma’naviy-axloqiy qarashlari va  hayotga  munosabatini  ochib  beradi.  “Sabo  va  Samandar”  asari  ham  o‘ziga  xos psixologik tasvirlar, murakkab ruhiy kechinmalar va taqdir sinovlariga duch kelgan qahramonlar hayoti orqali ajralib turadi. Asarda har bir obraz o‘z xarakteri, fe’l-atvori, ruhiy olami va ma’naviy qiyofasi bilan muhim badiiy funksiyani bajaradi.