AUTISTIK SPEKTR BUZILISHLARIGA EGA BOLALAR UCHUN INKLYUZIV TA’LIM STRATEGIYALARI VA ULARNI AMALGA OSHIRISH SHART-SHAROITLARI - Azimova Dilnoza Sherzodovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Maqolada  autistik  spektr  buzilishlariga  (ASB)  ega  bolalarni  umumiy  ta’lim tizimiga  integratsiya  qilishning  pedagogik,  psixologik  va  tashkiliy  asoslari  tahlil qilinadi.  ASB  bo‘lgan  o‘quvchilarning  sensor,  kommunikativ  va  ijtimoiy ehtiyojlaridan  kelib  chiqqan  holda  ta’lim  jarayonini  moslashtirish  strategiyalari, pedagoglar  va  ota-onalar  o‘rtasidagi  hamkorlik  modeli  hamda  inklyuziv  muhitni shakllantirish shart-sharoitlari ilmiy-nazariy nuqtayi nazardan asoslab beriladi.