YUZ PARVARISHI VOSITALARINING KO‘RSATMALARI TARJIMASI - Nurmatova Gulsanamxon, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  yuz  parvarishi  vositalari  ko‘rsatmalarini tarjima qilish jarayonida uchraydigan leksik muammolar tahlil qilinadi. Tadqiqotda kosmetik mahsulotlarga oid terminlar, marketing uslubidagi so‘zlar hamda madaniy jihatdan  farqlanuvchi  iboralar  tarjimasining  xususiyatlari  ko‘rib  chiqiladi. Shuningdek, maqolada tarjimonlar uchun muhim bo‘lgan  leksik ekvivalent tanlash, semantik aniqlikni saqlash va madaniy neytrallikka e’tibor qaratish zarurligi asoslab beriladi.