LOKAL MINIMUM MUAMMOSI - Tojimamatov Israil Nurmamatovich,; Qosimjonova Ziyodaxon Zohidjon qizi,; Tursunaliyeva Mohinur Zoirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu tezisda lokal minimum muammosi va uning optimizatsiya jarayonlaridagi ahamiyati  ko‘rib  chiqiladi.  Lokal  minimum  tushunchasi  matematik  asoslar  ibilan birga,  uning  optimizatsiya  algoritmlariga,  xususan,  sun’iy  neyron  tarmoqlarni o‘qitishdagi ta’siri tahlil qilinadi. Tezisda lokal minimum muammosini yengib o‘tish uchun  qo‘llaniladigan  usullar  —  boshlang‘ich  qiymatlarni  tanlash,  ilg‘or optimizatsiya algoritmlari, randomizatsiya, muqobil optimizatsiya usullari va modelni qayta tahlil qilish bayon etiladi. Shuningdek, mavzuga oid nazariy va amaliy jihatlar, ilg‘or tadqiqotlar va algoritmlar sharhi keltirilgan.