REKLAMA VA ISTE'MOLCHILARGA TA'SIR - Maxmudova Mohinur Doniyor qizi,; Jamolliddin Khudoberdiyev, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqolada  reklamaning  zamonaviy  jamiyatda iste’molchilarga ta’siri, uning psixologik, ijtimoiy va iqtisodiy jihatlari tahlil qilinadi. Reklama  vositalari,  ularning  turli  formatlari  va  auditoriyaga  etkazish  strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Reklamaning iste’molchilar qarorlariga, xulq-atvoriga va xarid qilish odatlariga  ta’siri  misollar  orqali  yoritiladi.  Reklama  samaradorligini  oshirish, iste’molchilarni  ongli  ravishda  jalb  etish  hamda  marketing  strategiyalarini takomillashtirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar beradi.