ZAMONAVIY MEDIA MUHITDA AXBOROT MANIPULYATSIYASIDAN HIMOYALANISH HAMDA JAHON MEDIA VA AXBOROT MAKONIDA RAQOBAT MUHITI - Adxamova Marjona, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqola  zamonaviy  media  muhitida  axborot manipulyatsiyasining  shakllari  va  vositalarini  o‘rganishga,  jahon  media  va  axborot makonida samarali raqobat muhitini yaratish va unga moslashish strategiyalarini tahlil qilishga  bag‘ishlangan.  Tadqiqot  doirasida  axborot  manipulyatsiyasining  jamiyat, siyosat  va  iqtisodiyotga  ta’siri,  undan  himoyalanishning  amaliy  choralarini  ko‘rib chiqilgan. Global media maydonidagi raqobat sharoitlari, axborot texnologiyalari va kommunikatsiya vositalarining rolini yoritadi, hamda o‘quvchilarga axborotni tanqidiy baholash va manipulyatsiyadan saqlanish bo‘yicha tavsiyalar beradi.