MEDIАSAVODXONLIK VA UNING SOHADA TUTGAN O’RNI - Safaraliyeva Saodatxon Oybekjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.Ushbu maqolada mediasavodxonlik tushunchasi, uning mazmun-mohiyati  va  zamonaviy  jamiyatdagi  o‘rni  yoritib  berilgan.  Maqolada  axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida har bir insonning media manbalarni to‘g‘ri tahlil qilish, tanqidiy fikrlash hamda ishonchli ma’lumotni soxta axborotdan farqlay  bilish  ko‘nikmalarini  shakllantirish  zarurligi  ta’kidlanadi.  Shuningdek, mediasavodxonlikning  yoshlar  tarbiyasi,  ta’lim  jarayoni  va  fuqarolik  madaniyatini yuksaltirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Tadqiqot  natijalari  shuni  ko‘rsatadiki, mediasavodli shaxs jamiyatda faol, mas’uliyatli va ongli qarorlar qabul qila oladigan fuqaro sifatida shakllanadi.