FOYDALANUVCHIDAN MA’LUMOT OLISH VA UNI QAYTA ISHLASH DASTURI YOZISH - Mirsaid Yusupov Abdulaziz o’g’li,; Abduraxmonova Nozanin Robiljon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  ilmiy  ish  zamonaviy  dasturiy  ta’minot  tizimlarining fundamental  komponentlaridan  biri  bo‘lgan  foydalanuvchi  ma’lumotlarini  olish, verifikatsiya  qilish  va  samarali  qayta  ishlash  jarayonlarini  kompleks  tahlil  qilishga qaratilgan. Maqolada ma’lumotlarni kirish interfeyslari orqali to‘plashning me’moriy yechimlari, xususan, sinxron va asinxron yondashuvlarning o‘ziga xos jihatlari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ma’lumotlarning to‘g‘riligi va xavfsizligini ta’minlash uchun  verifikatsiya  va  sanitariya  (ma’lumotlarni  tozalash)  mexanizmlarining  ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Qayta ishlash bosqichida qo‘llaniladigan modulli yondashuv, xususan,  mikroservislar  kabi  ilg‘or  arxitekturalarning  foydalanuvchi  ma’lumotlari oqimini  boshqarishdagi  ahamiyati  chuqur  o‘rganiladi.  Ushbu  tadqiqot  dasturiy ta’minot muhandislari, o‘qituvchilar va magistrantlar uchun ma’lumotlarni boshqarish tizimlarini loyihalashda tizimli bilim manbai bo‘lib xizmat qiladi.