UMUM TA’LIM MAKTABLARIDA QIZIQARLI MATEMATIKA MASALALARI - Mamatova Zilolaxon Xabibulloxonovna; Abduraxmonova Nozanin Robiljon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada umum ta’lim maktablarida qiziqarli matematika masalalaridan foydalanishning metodik asoslari yoritiladi. Tadqiqotning maqsadi — o‘quvchilarning o‘quv motivatsiyasini oshirish, matematika va informatika fanlarining integratsiyasini  kuchaytirish,  shuningdek,  real  hayotiy  vaziyatlarda  yechim  topish ko‘nikmalarini  rivojlantirishdir.  Mazkur  maqolada  o‘quvchi  markazli  yondashuv, muammoga yo‘naltirilgan ta’lim (PBL), tadqiqotga asoslangan o‘qitish, kooperativ ta’lim,  gamifikatsiya,  vizualizatsiya  va  formativ  baholash  kabi  zamonaviy  didaktik tamoyillar yoritilgan. Masalalar turlari — real hayotiy, mantiqiy, geometrik, statistik hamda  algoritmik  fikrlashga  yo‘naltirilgan  topshiriqlar  —  informatika  bilan integratsiya qilingan holda tahlil qilingan. Maqola dars ishlanmasi uchun namunaviy shablonlar,  baholash  mezonlari  va  qo‘shimcha  resurslar  ro‘yxatini  taqdim  etadi. Natija  sifatida  o‘qituvchilar  uchun  amaliy  tavsiyalar  ishlab  chiqiladi  va  dars samaradorligini oshirish bo‘yicha metodik yo‘riqnomalar taklif etiladi.