POSHSHOXO’JA HIKOYATLARI TAHLILI. “ GULZOR ” ASARI TALQINIDA. - Musajonova Yulduz Esojon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Bu  maqolada  Poshshoxo‘janing  “  Gulzor  ”  asari  badiiy  tahlil    qilinadi.  Undagi  hikoyatlar  mazmuni,  undagi  ramziyliklar,  uning  badiiy-estetik funksiyasi ochib beriladi. Asarda jamiyat hayoti,  insoniy munosabatlar, axloqiy-ruhiy kechinmalar tasviri hamda  obrazlar sistemasining o‘ziga xosligi yoritiladi. Asarning ma’naviy-ma’rifiy  g‘oyalari,  tarbiyaviy  ahamiyati  va  o‘quvchi  ongiga  ta’siri  tahlil qilinadi.