VABO KASALLIGINING TARIXI - Absatorov Alinazar Umidjon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Vabo  (cholera)  –  ingichka  ichakning  zararlanishi,  intoksikatsiya,  umumiy ahvolning  ogʻirlashuvi  va  organizmning  suvsizlanishi  bilan  davom  etadigan  oʻtkir infeksion kasallik; oʻta xavfli ichak kasalliklaridan biri hisoblanadi.