VIRTUAL REALLIK (VR/AR) TEXNOLOGIYALARINING ELEKTRON TIJORATDAGI QO‘LLANISHI - Yuldashev Shadiyor Shuxrat o‘g‘li; Yuldashova Rayxon Axmedbek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu  maqolada  virtual  reallik  (VR)  va  kengaytirilgan  reallik (AR)  texnologiyalarining  elektron  tijorat  sohasidagi  qo'llanilishi  va  rivojlanish istiqbollari  tahlil  qilingan.  Zamonaviy  raqamli  iqtisodiyotda  ushbu  texnologiyalar onlayn  savdo  tajribasini  tubdan  o'zgartirmoqda  va  iste'molchilar  bilan  sotuvchilar o'rtasidagi  munosabatlarni  yangi  bosqichga  ko'tarmoqda.  Maqolada  VR/AR texnologiyalarining asosiy afzalliklari, qo'llanish sohalari, global amaliyot tajribalari hamda  O'zbekiston  Respublikasida  ushbu  innovatsiyalarni  joriy  etishning  dolzarb masalalari  ko'rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalariga  ko'ra,  kengaytirilgan  reallik texnologiyalari  mahsulotlarni  qaytarish  darajasini  25  foizgacha  kamaytirishi  va xaridorlar qoniqish darajasini sezilarli darajada oshirishi mumkin.