O’ZBEKCHA LAG’CHALAR INGLIZ TILI TALQINIDA - Rahmatullayeva Marjona (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek tilida qo‘llaniladigan lag‘chalar (ya’ni kichraytirish, erkalash, mehr ko‘rsatish ma’nolari bilan shakllangan suffikslar) ingliz tilidagi ekvivalentlar bilan qiyosiy tahlil qilinadi. Lag‘chalar grammatik va stilistik vazifasi, ularning milliy-madaniy pragmatikasi hamda ingliz tilidagi ifoda vositalari orqali  tarjima  jarayonida  yuzaga  keladigan  muammolar  yoritiladi.  Tadqiqot natijalariga  ko‘ra,  o‘zbek  lag‘chalari  ko‘pincha  morfologik  shakl  bilan ifodalanadigan  bo‘lsa,  ingliz  tilida  ularning  asosiy  ifodasi  leksik  vositalar  yoki kontekstual izoh orqali berilishi aniqlangan.