JUDO - Yo’ldashev Gulomjon,; O’rmonov Ulug’bek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu maqolada judo sport turining paydo bo‘lishi, tarixiy ildizlari, texnik va taktik jihatlari, falsafiy asoslari, musobaqa qoidalari, dunyo miqyosidagi taraqqiyoti hamda  O‘zbekiston  judo  maktabining  yutuqlari  haqida  keng  qamrovli  ma’lumot berilgan. Maqolada judo nafaqat sport turi, balki insonning axloqiy, aqliy va jismoniy kamolotiga ta’sir etuvchi tarbiyaviy tizim sifatida yoritilgan.