BOKS – TARIXI, TEXNIKASI, PSIXOLOGIYASI VA ZAMONAVIY RIVOJLANISHI - Tursunaliyev SHohruxmirzo,; O’rmonov Ulug’bek, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya Mazkur  maqolada  boksning  kelib  chiqishi,  tarixida  yuz  bergan  asosiy bosqichlar,  texnika  va  taktika  elementlari,  sportchining  jismoniy  va  ruhiy tayyorgarligi, zamonaviy boks qoidalari, professional va amatyor boksning farqlari, sportning yoshlar kamolotiga ta’siri hamda O‘zbekiston boksi yutuqlari haqida batafsil va ilmiy izoh berilgan. Shuningdek, boksning sog‘liq va tarbiyaviy jihatdan foydali tomonlari ham keng yoritilgan.